Man høster det, man når

Til min fødselsdag i sidste uge fik jeg et fint citatkort til væggen. Det var min gode svigermor, der havde fundet det til mig. Der står "Man høster det, man når". Først læste jeg den klassiske sætning "Man høster det, man sår" og fattede først, hvad der stod, da min mand brød ud i grin.

Hvis jeg kigger ud af mit vindue, kan jeg se ukrudt mellem alle fliserne. Hvis jeg kigger lidt længere ud af vinduet, kan jeg se jordskokkernes toppe, der råber på høst. Hvis jeg kigger bag min computer, ligger der rod. Hvis jeg kigger rundt om hjørnet, står der vasketøj. Hvis jeg kigger ned på mine ben, er der et hul i mine leggins. Hvis jeg kigger ned på gulvet, kalder støvsugeren. Hvis jeg kigger på min to-do-liste, står der tusind ting og kalder på mig. Hvis jeg kigger på vægten, kalder diæten. Hvis jeg kigger på..... Ja den kunne fortsætte længe.

Tiden er blevet knap efter, at jeg er startet på arbejde i Sønderborg. Kunne jeg bruge min tid mere effektivt? Ja. Måske i hvert fald. For hvad er effektivitet? De eftermiddage jeg er hjemme indeholder som oftest en bestemt aktivitet: Perler. Jeg sidder med min datter på knap to år og sætter perler på en plade. Efter noget tid kommer vi til det øjeblik, hvor hun peger op i perlekufferten og siger "der". Så skal perlepladen løftes, og perlerne hældes af. Så starter vi forfra. Det er fuldkommen nytteløst. Det er i alle tilfælde komplet ineffektivt.

Når vi sidder der, sidder min mand og søn som oftest og bygger LEGO. Jeg er ikke nær så god som min mand til at bygge, så han er vores søns foretrukne legekammerat. De bygger. Og skiller ad. Og bygger igen.

Det lyder måske meget idyllisk. Det er altså ikke, fordi vi på nogen måder er en perfekt familie, eller ikke bruger tegnefilm som barnepige. MEN jeg er ramt af og opmuntret over tonen af "pyt" i min nye citatkort. Vi når det, vi når. Og det, vi ikke når, var nok fordi tiden blev brugt på noget andet godt. Som for eksempel at sætte perler på en plade, for derefter at hælde dem op igen. Eller måske nåede jeg ikke mere, fordi energien var brugt.

For en ting er at ønske at høste en masse og nå en masse. Men hvad skal væk, for at du når det? Måske alt det bedste. Vi høster det, vi når. Og hvis vi er heldige, kan vi smile lidt til alt det, vi ikke når.

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle